vrijdag 21 april 2017

Vrijdag 21 april 2017

Vandaag de laatste etappe van het boekje. Arcy sur Cure tot Vezelay is 21km. We lopen natuurlijk fout maar nu met gevolg dat we wat afsnijden. Das mooi meegenomen. De dag begint weer koud, het was ruim onder nul graden vannacht. Na even lopen ging het stijf omhoog en we waren meteen op temperatuur. Wederom een mooie heldere lucht die onder de zon opwarmde. We liepen vlot en na 2 uur een eerste gratis koffie in een jeugd Circustheater kamp. We haalden voor het eerst lopers in: twee verkenners die ook naar Vezelay liepen. Zij zouden ruim voor ons aankomen. 2km voor het eindpunt stond een mooie kerk van St. Jacob met de basiliek van Vezelay op de achtergrond.
Daar hebben we geluncht en de kerk bleek op slot zoals alles hier. Daarna in een ruk met vele adempauzes naar de basiliek. Ruim een half uur stijgen en van tijd tot tijd zeer steil.
Tevreden over het resultaat: Piet en Ton liepen het van thuis in een maand en ik in 3 weken vanaf Namen. We vonden onderdak bij de nonnen. Die avond besloten we de dienst in de basiliek bij te wonen omdat de nonnen en posters zo mooi zouden zingen. Prachtig gezongen maar 1 1/2 uur in een steenkoude kerk was wel wat veel van het goede. Ton kookte en heerlijke bruine bonenschotel die we aten met een nieuw gearriveerde pelgrim uit Nederland. Zij kiest Vezelay als vertrekpunt. Moe en tevreden naar bed. 20 km gelopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten