dinsdag 30 augustus 2016

Dinsdag 30 augustus Reis onderbroken

Dag 17


In verband met een verslechtering van de gezondheid van mijn broer Henk onderbreek ik mijn tocht voor onbepaalde tijd. 
Mijn hartelijke dank voor de steunende en lieve reacties. 
Groet René

maandag 29 augustus 2016

Zondag 28 augustus

Dag 15 en 16
Vroeg op, het is wederom warm en de  alternatieve route naar Namen is 49 km. Dus een  mars van twee dagen  met weinig afleiding. 9 km door Tienen en richting Hougaarden. Daarna 40 km op de RAVEL fietsroute naar Namen.
Het (R)éseau (A)utonome des (V)oies (Lentes) of kortweg RAVEL. Ravelroute's zijn Oude Spoorwegzate's en Rivierdijken in Wallonië (België), die heden ten dage volledig omgebouwd zijn tot Recreatieve fietspaden...

Ramillies ligt op de helft en tot die tijd op water en brood. De water voorraad bestaat uit 2 3/4 literflessen. Daar aangekomen blijkt het gehucht een kroeg en winkeltje te hebben!  In de kroeg werkt een non !?! die op de vraag of ik ergens kan slapen haar relaties begint te bellen. De pastoor slaapt en de burgemeester is niet bereikbaar,  of andersom want het gaat inmiddels in rap Frans. 4 biertjes later dank ik de non voor haar inspanning en vertrek. 
Ik koop wat etenswaren en zet mijn tentje verdekt op op een veld naast de RAVEL fietsroute. Met de kippen op stok. Als het donker wordt is het doodstil.
Mooie stukjes in een lange route

Maandag 29 augustus 
Om 7 uur loop ik richting Namen dat nu Namur heet. 6 km voor Namur begint het te regenen tot ik in het centrum van de stad ben. Tijd voor lunch met een biertje. 
Daarna ga ik naar de Jeugdherberg voor 'n nachtje lekker slapen. Zij doen ook mijn inmiddels wat opgelopen was. Lekker  luxe.
O ja. Ik loop inmiddels met een stok, afmeting verkennersstok: mijn lengte dus. Goed toegepast komt dit het tempo ten goede!!

Gelopen 45 km totaal 337 km

Zaterdag 27 augustus

Dag 14
Bij het ontbijt vindt pater André dat ik te lang praat met een vrouwelijke gast en hij blijft bij mij staan tot ik opsta.
Hij komt dichterbij en zegt: " ik zegen je René, een goede tocht". Hij geeft me een klap op de linker wang en een kruisje op mijn voorhoofd. Zo ik kan er weer tegen.  Pater René laat me uit en op straat herinnert hij me aan de juiste weg naar Tienen. Met een door hem gekopieerde alternatieve route ga ik op weg.
Na een uurtje stopt een bestelauto en de bestuurder vraagt of ik naar Compostella ga..... en waar mijn schelp is.
Das een lang verhaal: Hans en Suzanne schonken mij hun compostella  schelp.....
Zuinig als ik ben dacht ik die neem ik niet mee want dan gaat ie stuk. Hij pronkt dus op onze dressoir. Dat vertelde ik hem maar niet want het was een kardinale fout die hij ging herstellen.  Ik moest bij hem langs, het lag op de route.
Het onthaal was  hartelijk met een fris drankje en eten.  Hij was 3 keer naar Compostalla geweest en ik moest een van de 3 schelpen kiezen.
Nu gezegend en met schelp naar het adres van René Nagels en Rita Priem.
Ze zagen mij (of de schelp), gooiden hun avondprogramma om en ik was hun gast. Eten, slapen en ontbijt; betalen mocht niet. Gezellige hartelijk mensen: een kaartje uit Compostella vonden ze leuk. Hoe bestaat het en ik was hun 3e gast die week.!!

Gelopen 20 km totaal 292 km

Sponsors: geen angst Marijke controleert elke kilometer 😁