vrijdag 19 augustus 2016

Dag 6. Meer lopen dan bedoeld naar Vorstenbosch.
Vanmorgen met vochtige tent vertrokken, om 8.00 op weg. Prachtig weer en een mooie wandeling met een pontje over de Maas. Langs het kanaal door Oss,  via Heesch en Nistelrode richting Vorstenbosch. 2 km voor Vorstenbosch was m'n beoogde camping maar helaas vanuit het Poeskespad door de bossen niet te zien. Eenmaal in Vorstenbosch was de keuze terug, 4 km extra, of door naar de Camping Bij Roozen met 3 km extra.

Bij Roozen bleek de goede keuze en nu zit ik in een gezellige pizza sessie, heerlijk! De Roozen blijken milieu en maatschappelijk bewuste ondernemers en gezellige gastheer en gastvrouw.Victor bakt de pizza's

Victor en Marja Roozen schenken het stageld als sponsors. Super!
En ja gek genoeg is Brabant thuiskomen.

Gelopen. 25 km totaal 135 km

donderdag 18 augustus 2016

Dag 5 opweg naar Maasbommel
Een juweeltje in het land van Maas en Waal.
Vroeg op om de volgende 22 km te lopen. Prachtig weer, misschien iets te warm en een moeizaam eerste deel. Het terrasje met een koffie en groot glas water kwam pas na ca. 15 km in Beneden Leeuwen. Het loopwerk ging stroef tot moeizaam en bij de Willem Alexander brug over de Waal vroeg een klein blaartje om aandacht.
Ploeteren dus tot ik de zorgboerderij De Henriksen hoeve passeerde.
Een uitnodigend bord om het verschil tussen hun melk en andere te proeven lokte me naar binnen.  De boer kwam me tegemoet en na het uiten van mijn wens wel een halve liter van zijn melk te willen proeven nodigde hij me uit aan tafel. Een hartverwarmend gesprek met een maatschappelijk ge├źngageerde boer die dit jaar voor de 17e keer de 4 daagse liep (ongetraind).
Langzaam verzamelden zich de dagbezoekers van het zorgdeel ook aan de tafel. De dochter des huises, de boerin die het boerenbedrijf bestiert, was leuk en vriendelijk maar geen wandelaar....
Toen de therapie met de "bal gooi terug en zeg wat je in de zee,lucht ed. 
vindt" begon dankte ik voor de gastvrijheid. De heerlijke melk  direct van de koe mocht ik zien als een sponsorgift voor ons project. Jammer voor jou Dionne: helemaal opgedronken. Licht als een veertje liep ik de laatste 3 km.

Gelopen weer 22km totaal 110 km

woensdag 17 augustus 2016

Dag 4 naar Maurik woensdag 17 Augustus
Vandaag n uurtje later vertrokken nu met een droge tent.
Mooie wandeling over de Grebbelinie. Prachtig gebied waar ik kilometers niemand tegen kwam. Nederland is prachtig wandelen.
Amerongen is ook mooi maar de berg ervoor was heftig. Ik had 't kunnen weten: ik liep op de Bergweg en het heet daar de Utrechtse Heuvelrug. Meer iets voor fietsers ik was de enige die liep.
Nu in Maurik op de camping de Loswal aan de Rijn. Goed terrasje met 'n lekker biertje.

Gelopen 22 km totaal 88 km.

Dag 3. Putten Renswoude

Vroeg op om weer een kletsnatte tent op te voeden.  Er lijkt iets fout:de tent is buiten als binnen kletsnat. Wachten op de zon duurt te lang.
Een mooie wandeling door een coulissenlandschap met mooie bomen.
Via mooie wegen naar Voorthuisen, Barneveld richting Renswoude.
Prachtig wandelen met mooi weer en een kilo pruimen voor een euro toe.
Mijn tentje stond op de grens Gelderland Utrecht. 

maandag 15 augustus 2016

Dag 2 Harderwijk Ermelo en Putten

Eenmaal uit de polder is er een totaal ander landschap. Bomen, bomen en bomen.
Heerlijk door de bossen van Ermelo naar de camping Rusthoeve tussen Putten en Garderen gelopen. Lommerrijke paden op een mooie zonnige dag. Als enige loper zag ik veel fietsers die, vaak met e-bike, de bossen doorkruisen.
De linker knie moet nog wennen aan dat geloop.  Ik ook trouwens.  Gelukkig heb ik nu een hoed. Gekregen van Jan en Loes en gisteren nagebracht door de dames.
Gelopen 22km totaal 44km

zondag 14 augustus 2016

Eindelijk vertrokken en onderweg.
Uitgezwaaid door Marijke en Layco die me over de dijk begeleidden.
Na ruim 2 uur Lelystad uit en bij Mac Donalds een eerste sanitaire stop en koffie. 10 km gedaan nog 12 vandaag te gaan.
Rond 14.30 op de camping Sternhof.
S'avonds gezellig met Dana,Dionne,Judith en Marijke pannekoeken eten met kampvuur als afsluiting.

Onderweg hadden deze dames me al gespot: leuk!

Dat was een gezellige uitzwaaierij.
Gelopen: 22km.